středa 1. května 2013

Sounds like No Porn

Píšu sem po dlouhé době. Můžu za to sám, můžou za to jiné věci. Prokratinace mě proklela, to je věc jistá. Ale technika už zase šlape. Frekvence procesorů jsou níž a vše více spartánské. Ale funguje to! Název článku je trošku zavádějící, to uznávám, ale když to byla pravda? Na oplátku se dělím o kámošku.
*aby bylo jasno, tak níže je spíš vyprávění a osobní zážitky, nic objevného se tu nedozvíte*

Tak a konec grygarovštiny! (to je když něco čtu od Lukáše, strašně se mi to líbí, ale nevím o čem čtu) Čas zrekapitulovat fakta:

cca 7. prosince mě opustil mobil ve vlaku
cca 15. prosince jsem se rozhodl opravit přehřívající se noťas

Mohla za to smůla, moje blbost, špatné načasování, neznalost, náhoda. Fakt ale byl, že jsem se na měsíc a půl ocitl bez jakéhokoli "tventyfrst senčry" zařízení. Největší hi-tech hračka byla moje kalkulačka na koleji. Bohužel to není ta, na které si zahrajete první Doom. Vánoční svátky se přežili u domácího desktopu. Ve škole/na koleji to bylo jiné kafe. Asi vám nemusím říkám jaký jsem měl absťák být online. Spolubydlící chodí pravidelně spát v 1 hodinu ráno, poté jsem za jeho notebook usedl já. Ano bylo mě lehce trapně.

Ale člověk začne číst. Za toto období jsem v podstatě přečetl první 2 knížky série Píseň ledu a ohně. Taky jsem si uvědomil, že mobil nemám kvůli volání, protože jsem si potřeboval nutně zavolat tak jednou za týden. To jestli mě někdo naháněl, kdo má na mě jen telefonický kontakt, jsem se samozřejmě nedozvěděl. Pak nastal čas pro změnu.

cca 29.1. se v mé ruce objevil smarphone Huawei G300 Ascend

Do teď nevím jak se výrobce telefonu vyslovuje, ale nestěžuji si. Ani jsem si v té chvíli nestěžoval. Ono při zkouškovém se vám bude učit těžce, bez jakéhokoli zařízení co umí alespoň otevřít PDF soubor. Zkouškové jsem "nějak" přežil. Ve škole ještě jsem. (yaaaay!)

Takže jsem měl mobil. Rázem byl svět o trochu víc online. To by člověk nevěřil co všechno jde na průměrném smarphonu dělat, když nemáte notebook. Chcete koukat na stream zápasů v Dotě 2? Není problém. Stačí si stáhnut app od twitch.tv, najdete wifi a jede se. Už vás nebaví jen číst? Co třeba film? Stáhnete vlc player, ono si to schroupe titulky a koukáte na film. Samozřejmě vše za jaksi spartánských podmínek. Ale jde to.


Nastal další milestonem, a to že mi děkanském termínu dovolili zůstat ve škole. Už byl čas na nějaký stroj. Co by skromný člověk jsem vybíral levné stroje. Brla jsem ohled na rodiče, protože z jejich kapsy šly finance. Hlavní požadavky byly, abych na to spustil Dotu a Crusader Kings 2.

cca 15.3. jsem mě (doslova do ruky) dostal Lenovo Ideacentre Q190

Pomalu stejně velký jako přenosný HDD. Výkonný že většinu her minimálně spustí. Spokojenost? Obrovská. Takže jo. Bylo to hrozné období. Naštěstí Kulturu Kriplů jsem tolik neflákal a aspoň tam jsem něco vyplodil.

Fantastický pan Lišák (film, ala filmový klub na ČT2)
I know, I know! I know Cloud Atlas (film, teasoval jsem na něj už tady už v listopadu *shamed*)
- Jak přitekl PlayStation 4 do českého rybníčku  (asi největší úspěch)
Cyborgmatt goes deeper (pokud fandíte Dotě2, asi budete vědět, o kom je řeč)
- Super Hexagon  (masochistická hříčka)
Papers, Please! (v posledních dnech nesmírně populární indie záležitost)

Moje IT cetrum
A na závěr proč "No Porn"? No protože během mé krize ani porno nebylo k dostání... :)

Žádné komentáře:

Okomentovat